От Хамас може да има много сериозни изненади и войната в

...
От Хамас може да има много сериозни изненади и войната в
Коментари Харесай

Ген. Попов: Израел ще влезе в Газа, но ще се изтегли ли някога?

От " Хамас " може да има доста съществени изненади и войната в Израел може да стане изключителна кървава. Политиката на " Хамас " е заличаването на Израел. Това съобщи някогашният шеф на защитата военачалник Константин Попов пред БиТиВи.

 

Според него ще се задейства " Хизбула " и другите арабски страни във войната в Израел с кръв и свирепост.

 

Генерал Константин Попов уточни, че от споровете в Близкия изток постоянно има последици. Той счита, че " Хамас " са готови за удара по израелската войска. Израел ще влезе в Газа, само че ще се изтегли ли в миналото, запита някогашният шеф на защитата.

 

Той добави, че ролята на Израел е извънредно значима, само че би трябвало да търси поддръжка в Йордания, Египет и Саудитска Арабия. Трябва да се търси общото единодушие, че би трябвало да има мир, акцентира военачалник Константин Попов.

 

Попов разкритикува и неналичието на единение в България по свикването на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), а разделянето му на две лидерски срещи за обстановката в Израел.

 

Рисковете от войната в Израел са от разрастването на спора и включването на терористични организации. Това сподели пред Българска национална телевизия Филип Гунев, някогашен заместник-министър на вътрешните работи.

 

Реакцията на Израел занапред следва, по думите му и той чака атака с доста жертви. Опасността от миграцията занапред следва да се оцени, счита Гунев. Рискът за нас е от замесване в спора на " Хизбула ".

Въвличане на Ливан в спора може да докара до мигрантски напън към нас, съгласно него.

 

За укрепването на границата ни към момента не можем да чакаме средства, преди да сме похарчили предходния транш. Пречката пред Шенген са политическите въпроси в Европа, по думите на Филип Гунев. Той поучава бързо да се изградят сигнално охранителните системи по границата ни.

Радикализацията е бърз развой, предизвести Гунев. Той предизвести за заплахата от атентати в Европа в отговор на дейностите на Израел в Близкия изток.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР